Tree Support در Cura

مقدمه

 

امروزه پرینت سه ‌بعدی، از لحاظ نوآوری‌ در تکنولوژی و همچنین به کار گیری و پیشرفت نرم‌افزارهای رایگان متن‌باز(Open Source) رشد کرده است . نرم افزار Cura از شرکت Ultimaker یکی از نرم افزارهای اسلایسر رایگان برتر است که اکثر علاقمندان به پرینت سه بعدی از آن استفاده می‌کنند . یکی از ابزارهای منحصر به فرد، حالت Tree Support در Cura است که باید به آن توجه ویژه ای شود .

قبل از آموزش Tree Support در Cura ، به طور کلی در مورد ساپورت‏ ها توضیحاتی را ارائه می‌دهیم . همانطور که میدانید در پرینت سه بعدی لایه ها روی یکدیگر قرار می گیرند و قطعه را به وجود می آورند ، پس لازم است که زیر هر لایه ، متریال و تکیه گاهی وجود داشته باشد تا لایه ی جدید روی آن قرار گیرد به خصوص وقتی‌ که بخش مورد نظر از قطعه ، دارای شیبی بیشتر از 50 یا 60 درجه باشد . در قسمت زیرین چنین عناصر خاصی از مدل یا لایه هایی که در زیر آنها لایه ای وجود ندارد ، ساختارهایی اضافی برای پشتیبانی قرار میگیرد که به آن ها ساپورت می گویند .

ساختار Tree Support در Cura

 

Tree Support در Cura  ساختاری مشابه یک درخت را ایجاد می‌کند که یک قسمت اصلی به عنوان تنه ی درخت یا  Trunk دارد و شاخه هایی تحت عنوان branch به این تنه ی اصلی ساپورت متصل شده است . مزیت اصلی Tree Support ها این است که به اندازه ساپورت‏های معمولی با سطح پرینت تماس ندارند . بنابراین خروجی نهایی پرینت ، بسیار زیباتر و تمیزتر است.

همان‌طور که ذکر شد ، در Tree Support ها ساختاری تنه مانند وجود دارد که شاخه ها در جهت های مختلف از آن خارج شده و بالا می آیند و به قسمت های مورد نظر از مدل متصل می شوند . شاخه ها در زیر مدل قرار می گیرد وبه خوبی از آن پشتیبانی می کنند و می‌توانند به صورت توخالی یا با حجم اینفیل (Infill) مشخصی پرینت شوند . تنظیمات ساپورت در Cura به شما این امکان را می‌دهد که نحوه فرم گرفتن Tree ها و نقطه انتهایی Branch ها را کنترل کنید .

 

البته ، با وجود اینکه حالتTree Support در Cura نسخه 4.9 ، دیگر به صورت آزمایشی نیست اما همچنان تنظیمات پیش فرض (Normal) ندارد . شما می‌توانید در قسمت «Support Structure» ، حالت Tree را انتخاب کنید تا تنظیمات مربوط و پیشرفته برای این حالت برای شما نمایش داده شود .

ما در این مقاله به بررسی تنظیمات ساپورت  در Cura و همچنین برخی از مهم‌ترین گزینه های آن می‏پردازیم . پس همراه ما باشید .

 مزایای Tree Support در کیورا

 

گزینه Tree Support در Cura نسبت به گزینه ساپورت استاندارد یا حتی ساپورت Custom مزایایی دارد. در این بخش از مقاله ما چند دلیل اصلی را برای استفاده از حالت Tree Support در کیورا، ارائه کرده ایم.

1.ایجاد سطوح تمیزتر و صاف‌تر

احتمالاً این مزیت جز بهترین مزایای استفاده از گزینه Tree Support در Cura است . در برخی از مواقع ، اجزای قطعه به گونه ای هستند که اگر از ساپورت‏های قدیمی استفاده کنید ، آن جز از قطعه باید بر roof  که یک سطح خارجی است ، قرار گیرد. در چنین مواقعی Tree Support بسیار مفید است .

” Trunk” در Tree Support با مدل تماس ندارد بلکه  Branch ها از سازه اصلی خارج می‌شوند و فقط در جاهایی که لازم است قرار می گیرند و تنها نقاط انتهایی آنها با مدل در تماس است. بنابراین در مدل نهایی اثرات استفاده از ساپورت ها قابل مشاهده نیست . این مزیت در مورد پرینت اشکال طبیعی مانند انسان و حیوانات بسیار مفید و کاربردی است .

2.نیاز به مواد و زمان پرینت کمتر در پرینت سه بعدی

طراحی Tree Support در Cura به گونه ای است که در مقایسه با ساپورت‏های استاندارد نیاز به مواد کمتری دارد . این مزیت به این دلیل است که می‌توان کل Trunk را با حجم Infill کم یا حتی به صورت توخالی پرینت کرد . اگر شما به یک پایه محکم نیاز دارید (به عنوان مثال برای تحمل وزن مدل) ، می‌توانید تراکم infill در Trunk را بالا در نظر بگیرید ولی شاخه ها را با درصد کمی از Infill یا بدون آن ایجاد کنید و پرینت سه بعدی مدل را انجام دهید . این مزیت نه تنها باعث صرفه جویی در مواد می‌شود ، بلکه زمان پرینت را نیز کاهش می‌دهد .

همچنین با توجه به طراحی فشرده و تو در تو Tree Support ها، در هنگام پرینت میزان Travel کمتری لازم است بنابراین زمان پرینت کوتاه‌تر می‌شود.پس می توان گفت با اینکه Tree Support زمان بیشتری را برای اسلایس صرف می‌کند ، اما با کاهش زمان در هنگام پرینت ، آن را جبران می‌کند.

3.برداشتن آسان ساپورت

Tree Support دارای کمترین نقاط تماس با قطعه است و برخلاف ساپورت معمولی roof ندارد بنابراین مدل با سطح کمتری در تماس است . لذا جداکردن  Tree Support از یک مدل بسیار آسان است .

علاوه بر این ، برخلاف ساپورت های قدیمی ، tree support با مدل ترکیب نمی‌شود و به آن نمی چسبد .  بنابراین اگرساپورت با هر تراکمی پرینت شود ،  Trunk و Branch ها می‌توانند به صورت تکه تکه جدا شوند.

 

 معایب Tree Support در Cura

 

با وجود تمام مزایایی که گزینه Tree Support در Cura دارد ، ممکن است این سؤال به ذهن شما خطور کند که آیا این گزینه معایبی دارد یا خیر؟ تنها موردی که می‌توان به عنوان عیب تنظیمات ساپورت در Cura بیان کرد این است که زمان اسلایس آن زیاد است . هرچند بخاطر کاهش زمان پرینت در این حالت ، می توان از این عیب چشم پوشی کرد.

علاوه بر این امکان دارد که Cura با توجه به مدل یا تنظیمات پرینت شما ، یک ساختار ناقص و غیرعادی را ایجاد کند . البته در اکثر مواقع این امر به دلیل ترجیح اشخاص به این سبک مدل‌ها است نه وجود یک مشکل عملکردی در حالت Tree support.

پس از بررسی گزینه Tree Support در Cura و مزایای آن‌ در پرینت سه‌بعدی ، سؤالی که مطرح می‌شود این است که برای کدام مدل‌ها لازم است از Tree Support ها استفاده کنیم؟  آیا تمام مدل‌ها برای Tree Support مناسب هستند؟

 مدل های مناسب برای استفاده از Tree Support در ساخت آنها

 

متأسفانه ، هیچگونه قاعده دقیق و ثابتی برای استفاده از گزینه ساپورت در Cura وجود ندارد . بهترین راه برای تشخیص مناسب بودن یک مدل برای Tree Support این است که آن را کاملاً بررسی و به تمام برآمدگی‌ها و برجستگی‌های آن توجه نمایید . با ارزیابی دقیق شکل هندسه و ساختار کلی تمام بخش‌های مدل ، معمولاً می‌توانید تشخیص دهید که استفاده از Tree Support در پرینت سه بعدی منطقی است یا خیر.

عامل دیگری که باید هنگام استفاده از Tree Support در نظر بگیرید میزان پیچیدگی یا درهم تنیدگی مدل است . اغلب اوقات ، هنگام برداشتن ساپورت ساختارهای پیچیده ، به آنها آسیب وارد می شود .  گزینه Tree Support در Cura بهترین انتخاب برای این نوع مدل‌ها و به خصوص مدل‌های طبیعی ، محسوب می‌شوند .

برای درک بهتر این فرآیند ، به مدل ارائه شده در تصویر بالا نگاه کنید . مشاهده می‌کنید که چانه ، بینی و موهای مدل دارای برآمدگی هستند و در پایین مدل یک زاویه شیب‌دار نیز وجود دارد . اگر در ساخت این مدل از ساپورت‏های عادی استفاده شود:

  1. روی تمام سطوح آن ، نقطه های کوچک به وجود می آید.
  2. ساپورت‏ها ی عادی نیاز به مقدار زیادی مواد دارند و جدا کردن آن‌ها بسیار سخت و خسته کننده است.
  3. در طول فرآیند امکان دارد به جزئیات مهم اما کوچک مدل آسیب وارد شود.

به طور خلاصه بهترین مدل‌ها برای استفاده از گزینه Tree Support در Cura شامل نیم تنه ها، اشکال مینیاتوری و مدل‌هایی با برآمدگی‌های بلند و ساختارهای معلق در هوا هستند . همان‌طور که اشاره شد، شما باید هر مدلی را برای پرینت سه بعدی ارزیابی کنید تا بتوانید با توجه به نیازهای خود تشخیص دهید کدام ساپورت برای شما بهترین گزینه است.

 نحوه بهینه سازی تنظیمات ساپورت در Cura

 

اگرچه Tree Support در Cura  تنظیمات مخصوص به خود را دارد . اما اکثر موارد آن ، مشابه ساپورت‏های رایج است. در ادامه به طور مختصر به برخی از تنظیمات اصلی Tree Support می‏پردازیم:

Branch Angle:

این گزینه از تنظیمات ساپورت در Cura زاویه ی بین Branch  و Trunk اصلی را تعین می کند . هرچه زاویه کمتر باشد ، Branch ها عمودی‌تر و ایستاده تر قرار می‌گیرند . برای دستابی به زاویه ی مناسب میتوان از زاویه 45 تا 50 درجه ، به عنوان یک زاویه ی مناسب، شروع کرد.

Branch Diameter:

با این گزینه می‌توانید میزان ضخامت Branch را تعیین کنید . البته باید به این نکته توجه کنید که قطر Trunk باید از قطر Branch بیشتر باشد . معمولاً در اکثر مدل‌ها ضخامت 2 تا 3 میلی‌متر مناسب است.

Branch Diameter Angle:

این بخش از تنظیمات ساپورت در Cura میزان باریکی Trunk را تعیین می‌کند . با تعیین قطر صفر درجه ، Trunk ها و Branch ها با قطر ثابت ایجاد می‌شوند ، در حالی با افزایش میزان زاویه ، پایه های قطورتری ایجاد می‌شود ؛ درنتیجه پایداری آن افزایش می ‌یابد. معمولاً زاویه ها در این بخش از تنظیمات ، بین 0 تا 3 درجه در نظر گرفته می‌شوند . برای ایجاد برآمدگی‌های مشخص‌تر، باید این زاویه را 3 تا 5 درجه افزایش دهید.

 

جهت مشاهده منبع مقاله اینجا کلیک کنید .

یادگیری پرینت سه بعدی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *