فیلامنت کامپوزیت فلز (معرفی و کاربرد)
یکی از مهم ترین مواردی که در کیفیت قطعات پرینت شده موثر است مواد اولیه یا همان فیلامنت است. فیلامنت رشته های مواد پلیمری هستند که به عنوان ماده اولیه در پرینترهای سه بعدی فیلامنتی استفاده میشوند. در این مطلب برای شما از خواص فیلامنت کامپوزیت فلز بیشتر خواهیم گفت.
در حال حاضر طیف گسترده ای از فیلامنت ها در بازار موجود می باشد . هر کدام از این فیلامنت ها ویژگی ها و خواص فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد خود را دارند.
در این سری مقالات به معرفی انواع فیلامنت ها می پردازیم .اکثر این فیلامنت ها وارداتی هستند ولی برخی از آن ها مانند ABS وPLA تولید داخل نیز دارند.این مقاله در سایت www.simplify3d.com با عنوان راهنمای پرینت سه بعدی Metal Filled منتشر شده است.
Metal Filled:
فیلامنت کامپوزیت فلز از اضافه کردن پودر فلز به یک متریال پایه ساخته میشود .
توضیحات:
فیلامنت کامپوزیت فلزحاوی پودر فلز بسیار ریز مانند مس ، برنز ، برنج و استیل هستند. درصد پودر فلز تزریق شده در هر فیلامنت بسته به تولید کننده متفاوت است.وجود این پودر فلزی ، فیلامنت را بسیار سنگین تر از پلاستیک های استاندارد می کند. این بدان معنی است که قطعات چاپ شده با فیلامنت ABS یا PLA حاوی فلز با وجود استفاده از تنظیمات یکسان و مصرف همان مقدار مواد به طور قابل توجهی سنگین تر از قطعات استاندارد خواهند بود . فیلامنت کامپوزیت فلز از آنجایی که در Hot-end اکسترود می شوند بسیار قابلیت سایش دارند .نازل برنجی استاندارد خیلی نرم خواهد بود و به سرعت از بین خواهد رفت. به منظور پرینت با کیفیت از یک نازل مقاوم در برابر سایش استفاده کنید .فیلامنت های فلزی دیگری در بازار وجود دارد که ممکن است فقط رنگ فلزی به آن اضافه شده باشد . این فیلامنت ها حاوی هیچ پودر فلزی نیستند بنابراین مزایای فیلامنت کامپوزیت فلزی واقعی را ندارند . در این مقاله به فیلامنت های حاوی پودر فلزی می پردازیم.
مزایا:
✔ قطعه نهایی زیبایی خاصی دارد
✔ به اکسترودر دمای بالا احتیاج ندارد
✔ سنگین تر از فیلامنت های استاندارد است
معایب:
✖ به نازل مقاوم در برابر سایش نیاز دارد
✖ قطعات پرینتی بسیار شکننده هستند
✖ Bridging ضعیف
✖ با گذشت زمان می تواند باعث گرفتگی جزئی نازل شود
✖ گران قیمت
سخت افزار مورد نیاز:
قبل از پرینت سه بعدی با فیلامنت کامپوزیت فلزاطمینان حاصل کنید که پرینتر سه بعدی شما نیازهای سخت افزاری را که در ادامه ذکر شده است داشته باشد.
مشخصات صفحه پرینت:
نیاز به صفحه گرم با دمای 45-60 درجه سانتی گراد
برای پرینت به فضای بسته نیاز ندارد
برای چسباندن به صفحه از چسب Painter و PEI و چسب چوب می توان استفاده کرد.
اکسترودر:
دمای نازل 190-220 درجه سانتی گراد
نیاز به نازل استیل سخت شده مقاوم در برابر سایش
خنک کننده :
خنک کننده لازم است
نکات مهم:
با فعال کردن گزینه Only retract when crossing open spaces یا با غیر فعال کردن گزینهForce retraction between layers در نرم افزارSimplify3D می توانید از گرفتگی نازل جلوگیری کنید .هر دو این تنظیمات را می توانید در برگه Advanced تنظیمات نرم افزار پیدا کنید.
مقالات دیگر در مورد مواد اولیه پرینتر های سه بعدی فیلامنتی:
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.