فیلامنت Flexible معرفی و کاربرد
یکی از مهم ترین مواردی که در کیفیت قطعات پرینت شده موثر است مواد اولیه یا همان فیلامنت است. فیلامنت رشته های مواد پلیمری هستند که به عنوان ماده اولیه در پرینترهای سه بعدی فیلامنتی استفاده میشوند.
در حال حاضر طیف گسترده ای از فیلامنت ها در بازار موجود می باشد . هر کدام از این فیلامنت ها ویژگی ها و خواص فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد خود را دارند.
در این سری مقالات به معرفی انواع فیلامنت ها می پردازیم .اکثر این فیلامنت ها وارداتی هستند ولی برخی از آن ها مانند ABS وPLA تولید داخل نیز دارند.این مقاله در سایت www.simplify3d.com با عنوان راهنمای پرینت سه بعدی Flexible منتشر شده است.
Flexible:
فیلامنت Flexible ، معمولاً به عنوان TPE یا TPU شناخته می شوند . به دلیل خاصیت ارتجاعی بودن آنها ، باعث می شود مواد به راحتی کشیده و خم شوند.
توضیحات:
فیلامنت Flexible از الاستومرهای ترموپلاستیک (TPE) ساخته شده اند که ترکیبی از پلاستیک و لاستیک سخت هستند . همانطور که از نام این محصول پیداست ، این ماده از نوع الاستیک است . باعث می شود پلاستیک به راحتی کشیده و خم شود . انواع مختلفی از TPE وجود دارد . پلی اورتان ترموپلاستیک (TPU) رایج ترین در بین فیلامنت های پرینت سه بعدی است . در بسیاری از موارد ، این اصطلاحات به صورت متناوب مورد استفاده قرار می گیرند ، همراه با نام های تجاری معروف مانند Ninjaflex.
میزان کشش در پلاستیک بستگی به نوع TPE و فرمول شیمیایی مورد استفاده سازنده دارد . به عنوان مثال ، برخی از رشته ها می توانند تا حدودی مانند لاستیک اتومبیل انعطاف پذیر باشند . برخی دیگر مانند باند لاستیکی قابل انعطاف و کاملاً انعطاف پذیر هستند . این راهنما نکاتی را برای کمک به شما در مورد هر دو نوع تغییر فیلامنت Flexible ارائه می دهد .
مزایا :
✔ انعطاف پذیر و نرم
✔ ماندگاری طولانی مدت
✔ مقاومت عالی در برابر ضربه
معایب :
✖ پرینت کردن با فیلامنت Flexibl دشوار است
✖ فواصل کوتاهی را بدون ساپورت می تواند پرینت کند
✖ امکان ایجاد حباب و رشته رشته شدن
✖ ممکن است روی اکسترودرهای Bowden خوب کار نکند
سخت افزار مورد نیاز :
قبل از پرینت سه بعدی با فیلامنت Flexible اطمینان حاصل کنید که پرینتر سه بعدی شما نیازهای سخت افزاری را که در ادامه ذکر شده است داشته باشد.
مشخصات صفحه پرینت:
نیاز به صفحه گرم با دمای 45-60 درجه سانتیگراد
محیط بسته لازم نیست
PEI
برای چسباندن به سطح از چسب painter می توان استفاده کرد
اکسترودر:
دمای نازل 225-245 درجه سانتی گراد
استفاده ازاکسترودر دایرکت پیشنهاد می شود
خنک کننده:
فن قطعه نیاز دارد
نکات مهم:
هنگام پرینت با سرعت اکسترود بالا امکان گیر کردن فیلامنت Flexible در اکسترودر زیاد است .
ضخامت لایه اول را بین 100 میکرون تا 200 میکرون قرار دهید.
هنگام استفاده از فیلامنت Flexible ازRaft استفاده نکنید چون در حین چاپ Raft سرعت اکسترود زیاد است .
مقالات دیگر در مورد مواد اولیه پرینتر های سه بعدی فیلامنتی:
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.