فیلامنت PVA معرفی و کاربرد
مقدمه
یکی از مهم ترین مواردی که در کیفیت قطعات پرینت شده موثر است مواد اولیه یا همان فیلامنت است. فیلامنت رشته های مواد پلیمری هستند که به عنوان ماده اولیه در پرینترهای سه بعدی فیلامنتی استفاده میشوند.
در حال حاضر طیف گسترده ای از فیلامنت ها در بازار موجود می باشد . هر کدام از این فیلامنت ها ویژگی ها و خواص فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد خود را دارند.
در این سری مقالات به معرفی انواع فیلامنت ها می پردازیم .اکثر این فیلامنت ها وارداتی هستند ولی برخی از آن ها مانند ABS وPLA تولید داخل نیز دارند.این مقاله در سایت www.simplify3d.com با عنوان راهنمای پرینت سه بعدی فیلامنت PVA منتشر شده است.
PVA :
فیلامنت PVA به دلیل قابلیت حل در آب شناخته می شود و اغلب به عنوان ماده ساپورت برای پرینت های پیچیده مورد استفاده قرار می گیرد .
توضیحات:
PVA یا همان پلی وینیل الکل یک پلیمر نرم و تخریب پذیر است که نسبت به رطوبت بسیار حساس است. هنگامی که در معرض آب قرار می گیرید ، PVA در واقع حل می شود ، که آن را به یک ماده ساختار ساپورت بسیار مفید برای پرینت سه بعدی تبدیل می کند. هنگام چاپ اشکال بسیار پیچیده و یا نمونه هایی که دارای حفره هستند که تا حدی محصور شده اند ، می توان از تکیه گاه PVA استفاده کرد و با حل کردن در آب گرم به راحتی جدا شد. در این شرایط ساپورت های استاندارد ممکن است درپرینت یا کنده شدن مشکل ساز باشند. در صورت نیاز به ساخت نمونه های اولیه سریع ، PVA همچنین می تواند به عنوان ماده مدل مورد استفاده قرار گیرد.
مزایا:
✔ ساپورت عالی با قابلیت حل شدن در آب
✔ به حلال خاصی نیازندارد
✔ سخت افزار اضافی نیاز ندارد
معایب:
✖ حساس به رطوبت
✖ به محفظه ای نیاز دارد که هوا در آن نفوذ نکند
✖ اگر نازل هنگام اکسترود کردن داغ نشده باشد احتمال گرفتگی نازل وجود دارد
✖ گران قیمت
سخت افزار مورد نیاز:
قبل از پرینت سه بعدی با فیلامنت PVA اطمینان حاصل کنید که پرینتر سه بعدی شما نیازهای سخت افزاری را که در ادامه ذکر شده است داشته باشد.
مشخصات صفحه پرینت:
نیاز به صفحه گرم با دمای 45-60 درجه سانتی گراد
فضای بسته برای پرینت لازم نیست
برای چسباندن به سطح از PEI و چسب Painter میتوان استفاده کرد.
اکسترودر:
دمای نازل 185-200 درجه سانتی گراد
Hot end خاصی لازم نیست
خنک کننده :
فن قطعه لازم است
نکات مهم:
در هنگام استفاده از چند اکسترودر ، غیر فعال کردن خنک کننده می تواند از گرفتگی نازل جلو گیری کند.
فاصله بین ساپورت ها تا لایه اولیه را صفر قرار دهید تا سطح بهتری ایجاد شود . فیلامنت PVA از بین می رود ، بنابراین فرقی نمی کند که هنگام پرینت به قسمت اتصال داده شود.همین تکنیک می تواند برای rart نیز تکرار شود.
مقالات دیگر در مورد مواد اولیه پرینتر های سه بعدی فیلامنتی:
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.