فیلامنت نایلون معرفی و کاربرد
مقدمه
یکی از مهم ترین مواردی که در کیفیت قطعات پرینت شده موثر است مواد اولیه یا همان فیلامنت است. فیلامنت رشته های مواد پلیمری هستند که به عنوان ماده اولیه در پرینترهای سه بعدی فیلامنتی استفاده میشوند.
در حال حاضر طیف گسترده ای از فیلامنت ها در بازار موجود می باشد . هر کدام از این فیلامنت ها ویژگی ها و خواص فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد خود را دارند.
در این سری مقالات به معرفی انواع فیلامنت ها می پردازیم .اکثر این فیلامنت ها وارداتی هستند ولی برخی از آن ها مانند ABS وPLA تولید داخل نیز دارند.این مقاله در سایت www.simplify3d.com با عنوان راهنمای پرینت سه بعدی فیلامنت نایلون منتشر شده است.
Nylon:
Nylon ماده ای سخت و نیمه انعطاف پذیر است که در برابر ضربه و سایش مقاومت بالایی دارد . فیلامنت نایلون انتخاب ایده آل برای پرینت قطعات با دوام است.
توضیحات:
نایلون (a.k.a. Polyamide) یک ماده محبوب در صنعت پلاستیک است که به دلیل مقاومت و انعطاف پذیری بسیار معروف است . فیلامنت های نایلون به طور معمول به دمای اکسترودر نزدیک به 250 درجه سانتیگراد احتیاج دارند . برخی از مارک ها اجازه پرینت در دمای 220 درجه سانتیگراد را می دهند. بسیاری از پرینترها دارای hotend نیستند که بتواند با اطمینان دمای 250 درجه سانتیگراد به دست بیاورد ، بنابراین این نسخه های دمای پایین می توانند مفید باشند و به طور بالقوه شما را ازبه روزرسانی hotend خود بی نیاز می کند. یک چالش بزرگ در مورد فیلامنت های نایلون این است که آنها حساس به رطوبت هستند . به این معنی که آنها به راحتی رطوبت محیط اطراف خود را جذب می کنند. پرینت با فیلامنت نایلون پس از جذب رطوبت منجر به کیفیت پایین در قطعه می شود ، بنابراین ذخیره سازی فیلامنت ها بسیار مهم می شود و به توجه ویژه ای نیاز دارد.
مزایا:
✔ سخت و تا حدی انعطاف پذیر است
✔ در برابر ضربه مقاومت بالایی دارد
✔ بوی نامطبوع در هنگام چاپ ندارد
✔ مقاومت در برابر سایش
معایب:
✖ مستعد تاب برداشتن
✖ برای جلو گیری از جذب رطوبت ذخیره سازی باید در مکانی باشد که هوا در آن نفوذ نکند
✖ فیلامنت های خشک فاسد شده می توانند باعث نقص در پرینت شوند برای محیط های مرطوب مناسب نیست
سخت افزار مورد نیاز:
قبل از پرینت سه بعدی با فیلامنت نایلون اطمینان حاصل کنید که پرینتر سه بعدی شما نیازهای سخت افزاری را که در ادامه ذکر شده است داشته باشد.
مشخصات صفحه پرینت:
نیاز به صفحه ی گرم با دمای70-90 درجه سانتی گراد
بهتر است فضای پرینت بسته باشد
برای چسباندن به سطح از چسب ماتیکی وPEI می توان استفاده کرد
اکسترودر:
دمای نازل 225-265 درجه سانتی گراد
نیازبه hotend تمام فلزی
خنک کننده:
خنک کننده لازم ندارد
نکات مهم:
اگر برای نگهداری از فیلامنت های خود محوطه ای ندارید که از نفوذ هوا در امان باشد می توانید قبل ازاستفاده با خشک کن غذا ساز فیلامنت را خشک کنید . با چند ساعت قرار دادن در این دستگاه ، فیلامنت را به میزان قابل توجهی خشک می کند.
نایلون برای تمیز کردن نازل شما یک رشته خوب ایجاد می کند. می توانید از تکنیکی به نام “کشیدن سرد” استفاده کنید که در آن به نایلون اجازه می دهید تا درون نازل به آرامی بچرخد و بعد از خنک شدن آن به طور جزئی ، فیلامنت را (و بقایای آن) از محل اتصال بیرون بکشید.
مقالات دیگر در مورد مواد اولیه پرینتر های سه بعدی فیلامنتی:
امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.